Yrittäjä, tässä 5 vinkkiä joiden avulla nautit kesälomasta ilman stressiä

Kesän tullen moni yrittäjä tuskailee lähestyvän loman ja tekemättömien töiden listan ristiaallokossa. Myytti kesälomaa viimeiseen asti välttelevästä työn sankarista elää edelleen vahvana.

Mutta vaikka oma työ olisi kuinka palkitsevaa ja mielekästä, yrittäjäkin tarvitsee lomaa. Lyhytkin loma auttaa palautumaan ja lisää luovuutta. Pienen levon ja irtioton jälkeen jaksat taas paremmin ja ajatuskin juoksee kirkkaammin. Mutta miten yrittäjä lomailee ilman stressiä?

Tässä 5 vinkkiä, joilla vähennät lomastressiä ja teet lomaltapaluusta helpompaa.

Päätä etukäteen kuinka kauan pidät lomaa ja milloin. Lisää loma kalenteriisi ja kerro siitä perheellesi ja tiimillesi. Jos tiimilläsi on yhteinen kalenteri, jaa lomasi sielläkin jotta kaikki tietävät milloin aiot lomailla. Sopikaa kaikkien tiimiläisten lomat hyvissä ajoin yhdessä ja pitäkää niistä kiinni.

Jos kesä on yrityksellesi kiireisintä aikaa, voi olla parempi siirtää suosiolla loma joko keväälle tai alkusyksylle.

Älä ilmoita lomastasi asiakkaille ja yhteistyökumppaneille vasta viimeisenä työpäivänä ennen lomaa. Tulevasta lomasta olisi hyvä ilmoittaa vaikka pari viikkoa ennen, jotta kiireelliset asiat voidaan hoitaa alta pois ennen lomaasi.

Jos sinua tuuraa joku lomasi ajan, kerro hänen yhteystietonsa. Jos lomatuuraajaa ei ole, kerro miten sinuun saa yhteyden kiireellisissä tapauksissa. Muista myös laittaa sähköpostiin poissaolovastaus ja mahdollisen tuuraajasi yhteystiedot.

Hoida kaikki pakolliset asiat ennen lomaa. Tee hyvissä ajoin ennen lomaa muistilista asioista, jotka pitäisi saada valmiiksi. Jos jokin tärkeä projekti jää pahasti kesken, tee itsellesi kattavat muistiinpanot. Näin pääset heti loman jälkeen jatkamaan saumattomasti siitä mihin jäit.

Jos sinulla on tiimiläisiä, sopikaa tuurauksista ja vastuualueista selvästi. Delegoi tehtäviäsi mahdollisuuksien mukaan muille lomasi ajaksi.  

Toimita kaikki palkanmaksuun, kirjanpitoon ja verotukseen liittyvät kuitit ja muut materiaalit ajoissa eteenpäin.

Jos aiot työskennellä lomallakin, päätä etukäteen milloin ja miten kauan hoidat työasioita. Voit esimerkiksi päättää, että luet sähköpostit ja hoidat reagointia vaativia asioita tunnin ajan tiettyinä päivinä ja kellonaikoina viikossa. Näin pystyt muina aikoina nauttimaan lomailusta hyvällä omallatunnolla.

Lomalla rentoutuneessa mielentilassa ajatus juoksee vapaammin ja luovemmin. Varaudu siis pyytämättä ja yllätyksenä tuleviin neronleimauksiin. Kirjoita ne johonkin ylös, jotta voit palata niihin loman jälkeen.

Ennen kuin jäät lomalle, listaa kaikki asiat jotka pitää hoitaa heti lomasi jälkeen. Muuten ne vaivaavat sinua lomallakin. Näin teet myös lomaltapaluusta helpompaa.

Jos mahdollista, ajoita lomaltapaluu keskelle viikkoa. Lyhyempi työviikko heti loman jälkeen tarjoaa pehmeän laskun takaisin työhön.

Ihanan rentouttavaa lomaa!

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Tilitoimisto Sukkela on yli sadan yrityksen strateginen kumppani. Huolehdimme PK-yritysten elinkaaresta aina taloushallinnosta, verosuunnittelusta ja kannattavuuden optimoinnista liiketoiminta- tai yrityskauppaan asti.

Lue lisää aiheesta

SMART-tavoitteet auttavat kehittämään liiketoimintaa

SMART-tavoitteet auttavat kehittämään liiketoimintaa Yrityksen tavoitteiden asettaminen on yksi liiketoiminnan kehittämisen kulmakivistä. SMART-tavoitteet auttavat siinä. Ilman mielekkäitä tavoitteita yritystoiminnasta tulee pelkkää päivittäistä puurtamista ja olosuhteiden

Read More »

Kate kertoo yrityksen kannattavuudesta

Kate kertoo yrityksen kannattavuudesta Kateajattelu on olennainen osa liiketoiminnan kannattavuutta ja kehitystä, mutta valitettavan monesta pienyrityksestä se puuttuu kokonaan. Monesti yritys saattaa tavoitella isoa liikevaihtoa,

Read More »

Tilitoimistoa vaihtamassa?

Tilitoimiston vaihto voi kannattaa Tilitoimistoissa on eroja. Hyvä tilitoimisto tuo mielenrauhaa yrittäjälle ja on yksi yrityksen tärkeimmistä kumppaneista. Välillä on hyvä pysähtyä miettimään mitä kumppaniltaan

Read More »