Yritysjärjestelyt

Kokemusta yritysten arvonmäärityksestä, yrityskaupoista ja yritysjärjestelyistä yli kahdenkymmenen vuoden ajalta.

Toimimme tukenasi liiketoiminta- ja yrityskaupoissa ja tuomme objektiivista näkökulmaa – olit sitten myymässä yritystäsi tai hakemassa kasvua yritysostoin.

Meillä on sekä omakohtaista että asiakastyömme kautta kokemusta yritysten arvonmäärityksestä, yrityskaupoista ja yritysjärjestelyistä kymmenen vuoden ajalta.

Tilitoimisto Sukkela

Tarvitsetko apua yritysjärjestelyissä?

Meillä on kokemusta yritysten arvonmäärityksestä, yrityskaupoista ja yritysjärjestelyistä yli kahdenkymmenen vuoden ajalta.

Tilitoimisto Sukkelan tyytyväinen asiakas
Olemme toteuttaneet yritysjärjestelujä jo yli 20 vuoden ajan. Yrityskauppa on hyvä tapa hankkia joko kokonaan uusi ura yrittäjänä, tai se voi olla osana yrityksen kasvusuunnitelmaa. Toisinaan tarve on saada oma yritys myyntikuntoon tulevaa exitiä varten.

Yritysjärjestelyt, liiketoimintasiirto ja osakevaihto

Yritysjärjestelyihin luetaan yleisesti yhtiömuodon muutosten lisäksi yritys- ja liiketoimintakaupat sekä erilaisten holding-yhtiörakenteiden tekeminen.

Olemme toteuttaneet kaikkia näitä sekä itse omissa että asiakkaidemme yrityksissä jo yli 20 vuoden ajan. Yrityskauppa on hyvä tapa hankkia joko kokonaan uusi ura yrittäjänä, tai se voi olla osana yrityksen kasvusuunnitelmaa. Toisinaan tarve on saada oma yritys myyntikuntoon tulevaa exitiä varten. 

Holding-yhtiöihin kohdistuva kiinnostus on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Hyviä syitä holding-yhtiön käyttöön on esimerkiksi sijoitusomaisuuden ja liiketoiminnan erottaminen omiin yhtiöihinsä. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi riskienhallinnan kannalta, tai silloin kun liiketoimintayhtiöön ollaan ottamassa yhtiökumppania.

Holding-yhtiötä perustettaessa liiketoimintayhtiön osakkeet voidaan siirtää uuteen yhtiöön osakevaihdolla, jolloin vanhaan yhtiöön kertyneet pääomat saadaan heti uuden yhtiön käyttöön, ja osakas saa edelleen nauttia 8% säännön osingoista täysimääräisesti. 

Liiketoimintasiirto

Liiketoimintasiirrolla tarkoitetaan järjestelyä, jossa osakeyhtiö (siirtävä yhtiö) luovuttaa joko kaikki taikka yhteen tai useampaan liiketoimintakokonaisuuteensa kohdistuvat varat, siirtyviin varoihin kohdistuvat velat ja siirtyvään toimintaan kohdistuvat varaukset siirtyvää toimintaa jatkavalle osakeyhtiölle (vastaanottava yhtiö) saaden vastikkeeksi vastaanottavan yhtiön liikkeeseen laskemia uusia osakkeita tai sen hallussa olevia omia osakkeita.

Osakevaihto

Osakevaihdolla tarkoitetaan järjestelyä, jossa osakeyhtiö hankkii sellaisen osuuden toisen osakeyhtiön osakkeista, että sen omistamat osakkeet tuottavat enemmän kuin puolet toisen yhtiön kaikkien osakkeiden tuottamasta äänimäärästä, tai, jos osakeyhtiöllä jo on enemmän kuin puolet äänimäärästä, hankkii lisää tämän yhtiön osakkeita ja antaa vastikkeena toisen yhtiön osakkeenomistajille liikkeeseen laskemiaan uusia osakkeitaan tai hallussaan olevia omia osakkeitaan. Vastike saa olla myös rahaa, ei kuitenkaan enempää kuin kymmenen prosenttia vastikkeena annettujen osakkeiden nimellisarvosta tai nimellisarvon puuttuessa osakkeita vastaavasta osuudesta maksettua osakepääomaa.

Tilitoimisto Sukkelan tyytyväinen asiakas
Yrittäjälle tärkeintä on, että voi keskittyä siihen mitä parhaiten osaa. Mitä enemmän voin paperinpyörittelyn sijaan keskittyä myyntiin, markkinointiin ja valmentamiseen, sitä paremmin yrityksellämme menee.
Joni Jaakkola
Optimal Performance Center Finland Oy
Tilitoimisto Sukkelan tyytyväinen asiakas
Haluamme turvata tehokkaat ja toimivat tukipalvelut, jotta voimme keskittyä ydintehtäväämme ja siksi valintamme on Tilitoimisto Sukkela.
Greta Turunen
Knowledge Building Services Oy

Asiantuntijamme auttavat yritysjärjestelyissä

Meillä on kokemusta yritysten arvonmäärityksestä, yrityskaupoista ja yritysjärjestelyistä kymmenen vuoden ajalta.

Lue lisää aiheesta

SMART-tavoitteet auttavat kehittämään liiketoimintaa

SMART-tavoitteet auttavat kehittämään liiketoimintaa Yrityksen tavoitteiden asettaminen on yksi liiketoiminnan kehittämisen kulmakivistä. SMART-tavoitteet auttavat siinä. Ilman mielekkäitä tavoitteita yritystoiminnasta tulee pelkkää päivittäistä puurtamista ja olosuhteiden

Lue lisää »

Kate kertoo yrityksen kannattavuudesta

Kate kertoo yrityksen kannattavuudesta Kateajattelu on olennainen osa liiketoiminnan kannattavuutta ja kehitystä, mutta valitettavan monesta pienyrityksestä se puuttuu kokonaan. Monesti yritys saattaa tavoitella isoa liikevaihtoa,

Lue lisää »

Tilitoimistoa vaihtamassa?

Tilitoimiston vaihto voi kannattaa Tilitoimistoissa on eroja. Hyvä tilitoimisto tuo mielenrauhaa yrittäjälle ja on yksi yrityksen tärkeimmistä kumppaneista. Välillä on hyvä pysähtyä miettimään mitä kumppaniltaan

Lue lisää »